Uniek dit weekend

  • Gezellig oud & nieuw in de natuur
  • Wandelen over de Veluwezoom
  • Overnachten in Natuurvriendenhuis
Bekijk de verslagen van vergelijkbare weekenden

Weekendbegeleiders

Marloes

Judith

Oud & Nieuw op de Veluwezoom

Gelderland

30-12 t/m 01-01-2025

Wil jij samen de jaarwisseling in de natuur doorbrengen? Ga dan mee met deze 3-daagse op de Veluwezoom! Na een mooie wandeldag verblijven we in een comfortabel natuurvriendenhuis. Daar kunnen we samen invulling geven aan oudjaarsdag. Er is volop tijd voor een wandeling, oliebollen, een feestmaal, spelletjes en proosten op het nieuwe jaar!

De Veluwezoom

Op 30 december maken we vanaf station Rheden een prachtige wandeling over de Veluwezoom naar het ABK-huis in Hall waar we zullen overnachten. De Veluwezoom is een uitgestrekt, gevarieerd en heuvelachtig natuurgebied dat in de ijstijd is ontstaan. Je vindt er bossen, zandverstuivingen, heidevelden en enkele landgoederen. Op het Herikhuizerveld, een heuvelachtig heideveld, vind je topjes waar je een prachtig uitzicht hebt en bij mooi weer tot in Duitsland kunt kijken.

Oud & Nieuw in het ABK-huis

We verblijven twee nachten op basis van zelfvoorziening in het ABK-huis, een comfortabel natuurvriendenhuis in een groene omgeving. Na onze eerste wandeldag koken we samen en maken we plannen voor een gezellige oudjaarsdag. Met elkaar geven we invulling aan oudjaarsdag. Spring heeft een mooie wandeling over de Loenermark of de Veluwezoom uitgewerkt, maar er is ook volop tijd voor het halen en eten van oliebollen, het bereiden van een heerlijk feestmaal, de top 2000, spelletjes en proosten op het nieuwe jaar. Misschien heb jij ook een leuk idee voor deze bijzondere dag?

Nieuwjaarsdag

Op nieuwjaarsdag kunnen we wat langer blijven liggen en zullen we aan het eind van de ochtend onze eerste wandeling van het nieuwe jaar maken! We maken een mooie, maar korte wandeling van zo’n 10 km naar station Brummen. Hier zullen we halverwege de middag aankomen, zodat iedereen ook weer bijtijds thuis kan zijn.

Verzamelpunt

We verzamelen maandagochtend op het treinstation van Rheden (nabij Arnhem) en eindigen woensdag in de middag bij treinstation Brummen. Reis je met de auto? Bied aan om te carpoolen. Gezellig, goedkoop en milieuvriendelijk!

Praktische informatie

Provincie:
Gelderland
Activiteit:
Wandelen en gezelligheid met overnachting in Nivonhuis
Afstand:
ca. 20 km / 15-20 km / 10 km
Reisdata:
Maandag 30 december t/m woensdag 1 januari 2025 (3 dagen)
Inschrijven t/m:
Zondag 15 december 2024 (Informeer na deze datum naar de mogelijkheden.)
Deelnemers:
5-12 + 2 weekendbegeleiders
Weekendprijs:
Nivon-leden Niet-leden*
€116 €131
* Je kan lid worden bij het inschrijven voor het weekend en ontvangt dan meteen leden korting.
Inclusief:
Spring weekendbegeleiding en -materiaal; twee overnachtingen in Natuurvriendenhuis ABK-huis; avondeten maandag; ontbijt, lunch en feestmaal op dinsdag; ontbijt en lunch op woensdag; alles o.b.v. zelfvoorziening
Exclusief:
Persoonlijke uitrusting; passende reisverzekering; drankjes en tussendoortjes; lekkers voor ’s avonds; lunch maandag; evt. lokaal openbaar vervoer; aan- en afreiskosten

Contact

Neem voor vragen over je inschrijving of betaling contact op met de administratie, of lees het boekingsproces.